به گزارش خبرگزاری مهر،برنامه «شبي در باغ شعر و فرهنگ ايران» به مناسبت بزرگداشت روز خيام و فردوسي، شاعران بزرگ ايراني، با برگزاري نمايشگاه عكس ايران، شعرخواني، كارگاه نقاشي كودكان و اجراي موسيقي، با حضور رايزن فرهنگي ايران، دیپلماتهای خارجی، سفیر اندونزی در صوفيه، دانشجويان زبان فارسي در بلغارستان، هنرمندان، ايرانيان مقيم و علاقمندان به فرهنگ و هنر ايران، در شهر صوفيه (پايتخت بلغارستان) برگزار شد.
در ابتداي اين برنامه كه توسط بنياد هنري ارفئوس و با حمايت و همکاری رايزني فرهنگي ايران برگزار شد، محمدعلي كياني، رايزن فرهنگي ايران در بلغارستان با بيان سخناني گفت: فرهنگ و تاریخ، امروزه بزرگترین و البته که بهترین ظرفیت جهانی شناخته شده در ایجاد روابط کشورهاست.
کیانی همچنين فرهنگ و هنر ايران را فرهنگ صلح و دوستي و تاريخ ايران را تاريخ هنر، ادب و زيبايي خواند و با تأكيد بر اينكه فرهنگ ايران، فرهنگی سرشار از برترین دانشها، بهترین باورها، پاکترین اعتقادها و پسندیدهترین عادتهاست، گفت: فرهنگ ايران، نمونهترین انسانها را در دامن پاک خود پرورش داده و بیهیچ شکی به دلیل داشتن همین صفات، توانسته است تأثیر سریع و عمیقی بر ساير فرهنگها بگذارد و با فرهنگهای دیگر روابط ايجاد كند.
رايزن فرهنگي ايران در بلغارستان، در بخش ديگري از سخنان خود، روابط دو كشور را از نظر تاریخی و فرهنگی عمیق خواند كه بر اساس فرهنگ و علايق انسانی دو کشور پایهگذاری شدهاند.
وي روابط محکم و دیرینهای که دو کشور بزرگ ایران و بلغارستان با یکدیگر دارند را پتانسیل و زمینهای بهتر برای انجام وظیفه فرهنگيان و دوستداران هنر عنوان كرد.
در ادامه برنامه، بتينا پترووا، وکیل، نویسنده و عکاس بلغاری، در سخناني از ايران به عنوان كشور صلح و زيبايي نام برد و از سفر به ايران، به عنوان رؤيايي هميشگي و رخدادي باارزش در زندگي شخصي و خانوادگي خود سخن گفت.
پترووا با اظهار تأسف، اطلاعات نادرست و غيرواقعي در مورد ايران را زياد و اطلاعات درست نسبت به ايران را در جهان غرب خيلي كمعنوان كرد. وي با اشاره به اينكه ايران صاحب هزاران چهره زيباست، اظهار اميدواري كرد كه اين نمايشگاه عكس و برنامه فرهنگي بتواند پنجرهاي كوچك را به يكي از چهرههاي زيباي ايران، براي شركتكنندگان بگشايد.
بتينا پترووا در بخش ديگري از سخنانش مردم ايران را مهربان و مهماننواز، و كشور ايران را كشور صلح و امنيت و فرهنگ ايران را با غناي ادبي و هنرياش، سرمايه جهان امروز خواند و آرزو كرد كه مردم جهان ايران را از نزديك ببينند و از تماشاي ايران لذت ببرند.
بنا بر اعلام اين گزارش، پترووا، عكسهاي خود از بارگاه امام رضا (ع)، آرامگاه عطار، فردوسي، خيام، بارگاه شاهچراغ در شيراز، حافظيه، پل اهواز، شهر تهران، نيشابور، تخت جمشيد، نقش رستم، روستاي كريك در استان كهگيلويه و بويراحمد و ... را در اين نمايشگاه به تماشاي بينندگان گذاشته است.
ادامه برنامه «شبي در باغ فرهنگ ايران» با نقاشي همزمان كودكان و اساتيد نقاشي بلغاري در طول برنامه همراه بود. كودكان مدرسه نقاشي زير نظر يكي از اساتيد برجسته نقاشي در بلغارستان، فهم و تصویر ذهنی خود را از ايران نقاشي ميكردند.
برنامه با شعرخواني نبيالله معصومي، ايراني مقيم بلغارستان و وسليكا سوگارووا، مجری معروف بلغاري، ادامه يافت. اشعاري از عمر خیام، فردوسي، حافظ، مولانا، سهراب، نيما، پروين اعتصامي و مهدي اخوان ثالث در اين برنامه همراه با اجراي موسيقي توسط اساتيد برجسته موسيقي بلغارستان، با سازهاي كلارينت، آرفا، پيانو و ويولن اجرا شد.
بخش پاياني شعرخواني، به مناسبت فرا رسیدن سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) به خواندن دو غزل از اشعار حضرت امام خميني (ره) به مناسبت بيستوهفتمين سالروز عروج ملكوتي ايشان اختصاص داشت.
نبيالله معصومي، ضمن تشريح و تسليت سالروز عروج ملكوتي حضرت امام (ره)، غزل معروف حضرت امام «من به خال لبت اي دوست گرفتار شدم» را به دو زبان فارسي و انگليسي خواند و وسيلكا، مجری معروف تلویزیون بلغارستان نيز شعر ديگري از بنيانگذار نظام جمهوری اسلامی امام خمینی (ره) را به بلغاري قرائت كرد.
در پايان برنامه، نقاشيهاي كودكان بلغاري در مورد ايران به رايزن فرهنگي كشورمان اهدا شد. استاد نقاشي بلغارستان، اين نقاشيها را هديه اساتيد و نقاشان بلغاري به مسئولین ايران خواند. همچنین هدایای از سوی رایزن فرهنگی کشورمان به دليل تلاش برای به تصویر کشاندن تصورات ذهنی دانشآموزان در مورد ایران، به رسم یادبود به دانشآموزان بلغاری مدرسه هنر شهر صوفیه، اهدا شد.
نظر شما